Semineul – sursa de caldura sau doar pentru decor?
Orice obiect de arta decorativa trebuie sa aiba o istorie, un inceput. Nu se stie cu exactitate cand au aparut semineele sau cand s-a facut trecerea focului in interiorul casei, cert este ca stramosul semineelor era constructia din piatra si lut, construita in interiorul casei, avand in partea superioara o simpla gaura ce trecea prin acoperis.
Cu o istorie de peste 18 ani, ALEGO isi propune adaptarea camerelor de ardere performante si adaptarea partilor decorative persoanlizate si adaptate in functie de cele mai exigente gusturi.
Ce este un semineu, care este functionalitate sa, ce cantitate de lemn necesita, ce randament are un semineu, cat costa un semineu bun, de ce cos de fum are nevoie un semineu, din ce se poate realiza, cat de sigur este? Acestea sunt intrebarile pe care orice beneficiar ar trebui sa si le puna inainte de a achizitiona un astfel de obiect.
Semineele ce functioneaza avand combustibil gazos sau lemn sunt clasificate pe mai multe categorii:
– seminee inchise (seminee cu vatra inchisa, cu suprafata vitrata)
– seminee deschise (seminee cu vatra deschisa)
Semineele deschise, de acum considerate si seminee traditionale au un randament scazut, sub 25%, si un necesar de tiraj crescut ce necesita folosirea unui cos de fum cu diametrul interior mai mare.
La semineele inchise povestea este mai lunga datorita multitudinii de produse ce se gasesc in magazinele de specialitate; exista doua categorii de seminee inchise: semineu inchis standard si semineu premium.
Multi comercianti, din frica de a-si pierde clientul, uita sa spuna timpul de functionare maxim la unui semineu, dar si neplacerile ulterioare ale unui semineu inchis: geamul murdar in timpul arderii, dar si randamentul sau.
Avand o experienta in acest domeniu, putem face diferenta intre ele, comercializam produse in care credem si pe care le consideram surse alternative de caldura, insa, majoritatea beneficiarilor, neavand acesta experienta sau fiind informati gresit, nu fac alegerea tocmai buna, regretand achizitionarea semineului.
Un semineu inchis, de calitate, are un randament de peste 75% si asigura incalzirea alternativa a casei; geamul semineului va fi tot timpul curat, siguranta fiind maxima in exploatarea lui. Semineele inchise pot fi din fonta sau otel, placate cu samota/termota la interior, design-ul acestora fiind foarte variat, fiind adaptabile unei parti decorative moderne, rustice, clasice sau contemporane.
In functie de dimensiunile focarelor, acestea pot incalzi suprafete cuprinse intre 60 si 150 mp.
Sursa de caldura sau doar obiect decorativ? Ambele!